Waar gaat ziekenhuisafval naartoe? Verwijdering van medisch afval uitgelegd

Het leven in een ziekenhuis is typisch een stressvolle ervaring voor de meeste mensen, daarom is het noodzakelijk om de angst bij patiënten en personeel waar mogelijk te verminderen. Een van de beste plaatsen om te beginnen is het beheer van ziekenhuisafval.

Een van de grootste problemen waarmee ziekenhuisafval wordt geconfronteerd, is de “overclassificatie” van afval in verband met “rode zak” -afval. Medisch personeel kan in het verleden problemen hebben gehad met het onjuist vullen van rode zakafval in ziekenhuizen. En ziekenhuisbezoekers waren misschien in de war over wat afval van rode zakken is. De term “overclassificatie” van afval verwijst naar een groot probleem dat zich in de meeste medische instellingen voordoet. Dit is wanneer gewoon afval, zoals blikjes, flessen, papier, voedselafval, enz. uiteindelijk in de “rode zak” -bakken wordt gegooid door patiënten of personeel die zijn gereserveerd om alleen medisch afval in te zamelen.

Dus wat is het probleem?

Red Bag-afval kan tot 20x duurder zijn om te vervoeren dan de reguliere afvalstromen van een ziekenhuis!

Wat is afval van rode zakken?

rode zak afval in ziekenhuizen hospital

Als u benieuwd bent naar de punten rond afvalvermindering van rode zakken via recyclingprogramma’s, volgt hier de basisuitleg. Rode zakafval is voor alles dat besmet is met bloed, besmettelijk materiaal of andere lichaamsvloeistoffen. De nadruk op afvalvermindering voor rode zakken is omdat mensen ze vaak verkeerd vullen. Dit resulteert in hogere recyclingkosten voor ziekenhuizen vanwege de aard van de materialen die in een rode zak horen te gaan.

daarom, het implementeren van recyclingoplossingen zoals een recyclingprogramma zal niet alleen de hoeveelheid geld die wordt bespaard voor ziekenhuizen vergroten, het zal ook de verwarring verminderen voor mensen die op zoek zijn naar de juiste afvalbakken. Het laatste wat iemand wil doen als hij zich zorgen maakt over zijn gezondheid, is zich zorgen gaan maken of zijn persoonlijke beschermingsmiddelen recyclebaar zijn of niet.

CleanRiver Recycling Solutions heeft meer dan 30 jaar ervaring met het implementeren van recyclingprogramma’s voor commercieel gebruik, inclusief verwijdering van medisch afval. Hieronder bespreken we waarom beheer van medisch afval belangrijk is, en hoe ziekenhuisafval onder meer wordt afgevoerd.

Waarom het beheer van ziekenhuisafval belangrijk is

IMG_9732

CleanRiver Front Loading Bins bij Sick Kids Hospital

Omdat ziekenhuizen zulke grote faciliteiten zijn met ingewikkelde operaties en personeelssystemen, zijn recyclingprogramma’s meestal ongecoördineerd en missen ze ondersteuning. Ziekenhuisafval wordt ook beschouwd als een van de meest complexe afvalstromen van elke industrie en produceert een fenomenaal volume. Het goede nieuws? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is ongeveer 80% van het ziekenhuisafval algemeen afval! Papier is het grootste deel van de afvalstroom in ziekenhuizen, inclusief wit papier, karton, enz. Allemaal hoogwaardige recyclebare materialen.

Het beheer van ziekenhuisafval is belangrijk om werknemers en patiënten te beschermen tegen mogelijk letsel of infecties. Naast het voor de hand liggende gevaar dat biomedisch afval vormt met betrekking tot de verspreiding van ziekten, is het beheer van medisch afval ook belangrijk voor ziekenhuisbudgetten. Als je dat nog niet hebt gedaan een ziekenhuisrecyclingprogramma geïmplementeerd, nu is het tijd om te beginnen.

Kan medisch afval worden gerecycled? Waar gaat ziekenhuisafval naartoe?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, 85% van het ziekenhuisafval is niet-infectieus en een groot deel daarvan is recyclebaar. Het probleem is dat de meeste van deze materialen op stortplaatsen terechtkomen of worden verbrand. Een andere reden waarom een succesvol recyclingprogramma is cruciaal om te bepalen hoe ziekenhuisafval wordt afgevoerd. Sommige mensen vragen zich misschien af ​​welk ziekenhuisafval waar naartoe gaat. Indrukwekkende graphics kan dit probleem verhelpen, wat veel milieu- en geldvoordelen oplevert. Inclusief afvalvermindering rode zak.

Welk medisch afval kan worden gerecycled?

ziekenhuis recycling

Het hangt uiteindelijk af van het vermogen van de afvalvervoerder om alle verschillende afvalstromen op te vangen die typisch door een ziekenhuis worden geproduceerd. Categorieën ziekenhuisafval kunnen zijn:

 • Prullenbak
 • recyclebare materialen
 • Composteerbaar
 • Biologische gevaren
 • Gevaarlijk
 • radioactief

Sommige van deze materialen zijn veel duurder om te verwijderen dan andere, daarom is het verminderen van afval met rode zakken een belangrijk doel dat moet worden geïmplementeerd in een recyclingprogramma voor ziekenhuizen. Hier is een algemene lijst van wat medisch afval gemakkelijk kan worden gerecycled:

 1. IV-tassen
 2. Gebroken glaswerk
 3. Verontreinigd glas
 4. Handschoenen
 5. Metalen gereedschappen en implantaten
 6. Kunststof dienbladen
 7. werpers
 8. Wastafels
 9. Blauwe omslag

Er zijn een aantal andere plastic ziekenhuisafvalartikelen die ook kunnen worden gerecycled, vaak gebruikt in de patiëntenzorg patient. Typische recyclebare materialen zoals karton en papier kunnen worden opgenomen. Door de aard van het gebruik kunnen ‘scherpe’ zoals naalden niet worden gerecycled. Oude en verlopen medicijnen zijn ook niet recyclebaar en moeten op de juiste manier worden weggegooid, vraag uw apotheker of arts om meer informatie.

De voordelen van een effectief ziekenhuisprogramma zijn breed, maar vanuit financieel oogpunt betekent het kostenbesparingen en een potentieel om geld terug te verdienen. Succesvolle recycling kan de operationele kosten verlagen, de veiligheid van werknemers vergroten, de relaties met de gemeenschap verbeteren en inkomsten voor het ziekenhuis genereren.

__________________________________________________________________________________________________________

Op zoek naar meer tips over biomedisch afval? Bekijk ook deze andere blogs:

Ziekenhuisrecyclingprogramma

CleanRiver Recycling biedt een verscheidenheid aan innovatieve, flexibele en aanpasbare recyclingoplossingen. Begin vandaag nog met geld besparen met onze groene recyclingprogramma’s.

Als je nog vragen hebt die niet in deze blogpost zijn beantwoord, kun je ons bellen op 1-866-479-4038 of een e-mail sturen solutions@cleanriver.com

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart