Top 10 items om te recyclen om onze planeet te redden

Wegwerpafval is slecht voor het milieu, simpel gezegd. De meeste producten die we kopen, worden geleverd met verpakkingen en materialen die op stortplaatsen terechtkomen, of erger (zoals de magen van dieren in het wild of onze waterbronnen). Soms moedigt de overmatige afhankelijkheid van recycling mensen aan om minder duurzaam te leven. Hoewel het hoofddoel van een recyclingprogramma is het verminderen of elimineren van afval.

Ondanks dit probleem… zijn er nog steeds veel milieuvoordelen van recycling. De recyclingoplossingen van CleanRiver hebben meer dan 30 jaar ervaring in het helpen van onze klanten om hun recyclinggewoonten te verbeteren. Soms is het zo simpel als mensen leren welke items recyclebaar zijn. In deze blog bespreken we 10 milieuvoordelen van het recyclen van de volgende materialen:

1. Kunststoffen

Voor niet-ingewijden is plastic verreweg het beste wat je kunt recyclen om onze planeet te redden.

“Hoewel zoveel plastic producten wegwerpbaar zijn, gaat plastic voor altijd mee in het milieu. Het was de kunststofindustrie die recycling als oplossing aanbood.”

Het niet recyclen van plastic is schadelijk voor het milieu, vooral omdat het een eeuwigheid duurt om plastic af te breken. Zelfs als dat zo is, creëert het microplastics die klein van formaat zijn en gemakkelijk op allerlei plaatsen komen waar het niet zou moeten zijn. PET en HDPE zijn de meest gerecyclede kunststoffen, terwijl de andere soorten over het algemeen moeilijker te recyclen zijn. U kunt zien welk type kunststof het is door de cijferschaal van 1-7 te gebruiken die op uw plastic producten staat vermeld.

welke items zijn recyclebaar

PET heeft het label #1 en is het meest gerecyclede plastic. Als je vaak water uit plastic flessen drinkt, moet je zeker een commerciële prullenbak op het werk gebruiken om je plastic afval in te zamelen. HDPE (#2) is de tweede meest gerecyclede vorm van plastic. Als u nog geen commerciële prullenbak heeft, zult u blij zijn te weten dat CleanRiver’s eigenlijk zijn gemaakt van gerecycled HDPE.

2. Papier

Papierafval is niet per se zo slecht voor het milieu als plastic, maar de voordelen van het recyclen van papier zijn de moeite waard. Boeken, kranten en zelfs glossy tijdschriften kunnen thuis worden gerecycled in de prullenbakken voor buiten. Wat betreft het kantoor (waar de kans het grootst is dat u overtollig papierafval heeft) is het net zo goed om uw papier in een speciale prullenbak op kantoor te gooien. Als uw kantoor nog geen gemakkelijke manier heeft om papier te recyclen, overweeg dan: het opzetten van een kantoorrecyclingprogramma. Vergeet ook vezelplaat, karton en karton niet.

is recyclen schadelijk voor het milieu

3. Glas

Als je dit nog niet wist, glas is gemaakt van zand. Nu lijkt dat misschien overbodig, maar de wereld heeft eigenlijk geen zand meer. Het hele punt van recycling recycling is om het milieu te helpen en het verbruik van hulpbronnen te verminderen. Dus wat is een betere manier om zand te besparen dan het te conserveren via glasrecycling? Het is ook een van de gemakkelijker te recyclen materialen! Gooi die lege bierflesjes niet weg.

4. Elektronica

Als je het nog niet wist, bevat het meeste elektronisch afval recyclebare materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu als ze op een vuilstortplaats terechtkomen. Als u hulp nodig heeft bij het identificeren van e-waste en als u onjuiste verwijdering van elektronisch afval wilt voorkomen, Klik hier alsjeblieft.

5. Metalen

Metaal vind je terug in allerlei producten, zoals het eerder genoemde e-waste. Er moet metaal uit de aarde worden gewonnen, wat schade toebrengt aan het gebied en de omgeving waarin die mijnen worden gegraven.

De meeste recyclingprogramma’s leren je de verschillende soorten metaal die kunnen worden gerecycled, omdat we elke dag metalen wegwerpproducten gebruiken. Het goede nieuws is dat de meeste metalen samen kunnen worden gerecycled, omdat recyclingbedrijven ze voor je sorteren. Sommige lokale bedrijven kunnen schroot recyclen ook voor jou als dat nodig is.

Commerciële recyclingbakken met effectieve recyclingafbeeldingen kunnen indien nodig een gedeelte van hun prullenbak labelen voor blikjes en andere metalen. De volgende keer dat je een sprankelend drankje openbreekt, of een blik soep eet… recycle die stalen en aluminium containers!

6. Batterijen

Technisch gezien kunnen batterijen worden beschouwd als e-waste en metaalafval. Het verschil is batterijen gaan niet in de prullenbak OF de vuilnisbak. Dat betekent echter niet dat batterijen niet kunnen worden gerecycled. De chemicaliën die eruit kunnen lekken zijn uiterst schadelijk voor de planeet en kunnen ander afval besmetten dat anders recyclebaar zou zijn. Daarom moeten ze gescheiden van alle andere vormen van afval worden gerecycled. Voor meer informatie over het veilig weggooien van lithium-ionbatterijen, Klik hier.

7. Banden

Autobanden en andere commerciële rubbermaterialen die in verschillende producten worden aangetroffen, zijn moeilijk te recyclen. En helaas worden de meeste rubberproducten verbrand, zelfs als ze op de juiste manier worden weggegooid (wat verschrikkelijk is voor de planeet). U kunt op zijn minst zoeken naar een recyclingbedrijf dat specifiek voor banden zorgt. Ze kunnen de band vernieuwen of weggooien op een manier die de aarde niet vergiftigt.

8. Kleding

Textielrecycling komt minder vaak voor dan je zou hopen, wat jammer is voor het milieu omdat het enkele honderden jaren duurt om af te breken. Als je kleding wilt recyclen, ga dan naar je plaatselijke winkelcentrum of winkeliers, want ze hebben vaak bakken waar je je gebruikte en ongewenste textiel kunt doneren. Beter nog, sommige kringloopwinkels kunnen u zelfs een klein bedrag betalen voor uw oude kleding.

9. Organische materialen

Organisch afval is eigenlijk goed voor de planeet en schaadt het zelden. Dat gezegd hebbende, zijn de milieuvoordelen van het recyclen van biologisch afbreekbaar afval (zoals voedsel) in een specifieke container de moeite waard. Het maken van compost is eenvoudig, het enige dat nodig is, is een prullenbak en tijd. Dan kan die compost worden gebruikt voor planten, tuinieren en meer! Wat gaat er in de compostbak? Klik hier om erachter te komen.

effecten van het recyclen van organisch afval

10. PBM & medisch afval

Zijn persoonlijke beschermingsmiddelen recyclebaar? (Als u op die link klikt, krijgt u het antwoord). Hoe zit het met medisch afval? Waar gaat het ziekenhuisafval naartoe? Deze materialen waren in het verleden mogelijk niet zo schadelijk voor het milieu buiten een ziekenhuisomgeving. De pandemie maakte het gebrek aan recyclingprogramma’s voor ziekenhuizen en de juiste verwijdering van persoonlijke beschermingsmiddelen echter een groot probleem.

Ik weet zeker dat je een paar wegwerpmaskers in de buurt hebt zien rondslingeren die extreem schadelijk kunnen zijn voor dieren in het wild. Medisch afval recyclen is veel duurder more (vooral rood zakafval). Helaas betekent dit hogere prijskaartje vaak dat recyclebare materialen toch met het gewone afval worden weggegooid. Als u of iemand die u kent in een ziekenhuis werkt, overweeg dan: een ziekenhuisrecyclingprogramma starten om de negatieve effecten van medisch afval op de planeet te bestrijden.

milieuvoordelen van recycling

Welke artikelen zijn recyclebaar?

90% van de eerder genoemde artikelen is goed voor het milieu wanneer ze worden gerecycled, maar ze vereisen een beetje onderzoek om volledig te begrijpen hoe de recyclebare materialen op de juiste manier kunnen worden afgevoerd. Papier werd bijvoorbeeld genoemd als een van de beste dingen om te recyclen, maar het kan niet worden gerecycled als het nat is. Voor meer voorbeelden, leer over 8 items waarvan je denkt dat ze recyclebaar zijn, maar dat in werkelijkheid niet zijn!

Op zoek naar meer groene recyclingtips? Bekijk ook deze andere blogs:

onderste banner

CleanRiver Recycling biedt een verscheidenheid aan innovatieve, flexibele en aanpasbare recyclingoplossingen. Om de juiste oplossing voor uw behoeften te bepalen, gebruikt u de CleanRiver-productkiezer.

Als u aanvullende vragen heeft die niet in deze blogpost zijn beantwoord, kunt u ons bellen op 1-866-479-4038 of een e-mail sturen naar solutions@cleanriver.com.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart