Is recycling goed voor het milieu? De top 5 effecten van recycling

Als je dit leest, doe je waarschijnlijk je best om zo vaak mogelijk te recyclen. De meeste mensen hebben de neiging om een ​​groene recyclingmentaliteit te hebben als het gaat om afvalverwijdering.

Dat gezegd hebbende, heb je ooit stilgestaan ​​bij het nadenken? “Is recycling goed voor het milieu?” Of als je meer een pessimist bent … “Is recycling schadelijk voor het milieu?”

Het goede nieuws is dat CleanRiver al meer dan 30 jaar recyclingoplossingen biedt voor commerciële, kantoor- en woonruimtes. Dat betekent dat we al uw vragen over recycling kunnen beantwoorden over de impact die het heeft op het milieu.Laten we beginnen:

De 5 belangrijkste effecten van recycling

  1. Onze prullenbak krijgt een nieuwe bestemming voor hergebruik
  2. Minder verbruik van grondstoffen
  3. Voorkomt lucht- en watervervuiling
  4. Minder afval voor stortplaatsen en verbrandingsovens
  5. Creëert banen voor steden en dorpen

Trash Talk

Hoe recycling het milieu en u kan helpen!

Wie vindt het niet leuk om creatieve manieren te vinden om hun oude spullen te gebruiken? Of je nu een paar oude overhemden in poetslappen hebt veranderd, of een lege glazen fles in een vaas. Er zijn veel mogelijkheden om een ​​nieuw leven voor onze rotzooi te vinden. Profiteren van recyclingoplossingen zoals het implementeren van een recyclingprogramma voor het kantoor maakt het proces alleen maar gemakkelijker. U hoeft uw creatieve energie niet te verspillen aan het hergebruiken van materialen wanneer recyclingfaciliteiten dat werk voor u kunnen doen!

Recycling bespaart ook andere vormen van energie die mogelijk zijn gebruikt om te ontginnen of te verzamelen grondstoffen die anders terug te vinden zijn in gerecycled afval zoals aluminium en papier. Wat op zijn beurt vervuiling voorkomt die vaak het gevolg is van het verwerven van grondstoffen, en het verbranden van overtollig afval dat op stortplaatsen belandt.

Voordelen van groene recycling zijn ook niet de enige impact, groei in de recyclingindustrie als gevolg van toegenomen gebruik en vraag resulteert in meer banen en carrièremogelijkheden voor gemeenschappen.

Is recycling schadelijk voor het milieu?

wat zijn de nadelen van recycling?

Alles heeft voor- en nadelen, recyclingoplossingen zijn niet anders. Het is niet zo dat recycling slecht is (het is nog steeds beter dan afval op stortplaatsen te gooien of te verbranden). Er zijn slechts enkele minder gewenste milieueffecten die nog moeten worden opgelost. Dus voor wie zich nog afvraagt ​​“is recycling schadelijk voor het milieu?” Hier zijn enkele voorbeelden:

  • De meeste recyclingtrucks en -faciliteiten gebruiken fossiele brandstoffen voor energie
  • Recyclebare materialen zijn niet gelijk en vereisen mogelijk meer energie om opnieuw te gebruiken
  • Verontreinigde recyclebare materialen komen op stortplaatsen terecht als ze niet kunnen worden schoongemaakt

Energieverbruik is helaas onvermijdelijk in het recyclingproces. Daarom zijn olie- en gasproducten nodig om de operaties van stroom te voorzien. Naarmate oplossingen voor groene energie op grotere schaal beschikbaar komen, zal deze eis in de toekomst worden verminderd of geëlimineerd.

Een ander nadeel van recycling is dat elk recyclebaar materiaal een andere waarde heeft en mogelijk alternatieve recyclingtechnieken vereist om opnieuw te gebruiken. De beste voorbeelden hiervan zijn de verschillende kwaliteiten van kunststoffen. Veel van onze commerciële recyclingbakken zijn gemaakt van gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE), een routinematig gerecycled type plastic. Het enige andere type plastic dat kan worden gerecycled, is PET, de rest moet worden weggegooid.

Verontreinigd recyclebaar afval is doorgaans te moeilijk schoon te maken zoals een vette kartonnen pizzadoos en belandt vaak op de vuilstort of in de verbrandingsoven, wat als schadelijk voor het milieu kan worden beschouwd. Er worden echter steeds meer inspanningen geleverd om het moeilijk schoonmaken van recyclebaar afval te verminderen of te elimineren.

Wat zijn de nadelen van recycling?

De meeste mensen zullen zeggen dat recycling te duur, tijdrovend of arbeidsintensief is om te worden geïmplementeerd. Maar er zijn oplossingen voor deze problemen:

Subsidies voor recycling zijn een geweldige manier om de initiële kosten van het implementeren van een recyclingprogramma. Het extra papierwerk dat ermee gemoeid is, is pijn op korte termijn voor winst op lange termijn. Zie het als het gebruik van een kortingsbon, het kost natuurlijk wat extra tijd om te gebruiken – maar het bespaarde geld is de moeite waard!

Om de arbeidskosten in verband met het recyclen van afvalscheiding te verminderen, hebben duidelijk gelabelde recyclingafbeeldingen op multi-stream commerciële en kantoorrecyclingbakken bespaart tijd bij recyclingcentra door consumenten de mogelijkheid te bieden hun afval van tevoren te sorteren.

CleanRiver buitenbakken

CleanRiver buitenbakken

Hoewel er in het algemeen enkele nadelen aan recycling kleven, wegen de positieve milieueffecten zwaarder dan de negatieven. Voor meer informatie over de vele voordelen van recycling (en begrijpelijke belemmeringen voor recycling, zoals een lage wereldwijde buy-in), bladert u gerust door andere delen van onze website.

_________________________________________________________________________________________________________

Op zoek naar meer milieutips? Bekijk deze andere blogs:

Overweegt u om een ​​recyclingprogramma te starten? Lees ons eBook voor meer informatie over recyclingbakken, afvalscheiding en meer.
recyclingprogramma, situationele weergaven

CleanRiver Recycling biedt een scala aan innovatieve, flexibele en aanpasbare recyclingoplossingen. Gebruik de productselector van CleanRiver om de juiste oplossing voor uw behoeften te bepalen.

Als je nog vragen hebt die niet in deze blogpost zijn beantwoord, bel ons dan op 1-866-479-4038 of stuur een e-mail naar solutions@cleanriver.com.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart