8 verrassende dingen die u in de koelkast zou moeten bewaren

De meesten van ons gebruiken onze koelkasten uitsluitend om ons voedsel koud te houden, omdat het helpt om de versheid te behouden. Maar voedsel niet het enige dat kan profiteren van opslag in een gekoelde omgeving!

In feite zijn er tal van huishoudelijke artikelen die om verschillende redenen baat kunnen hebben bij koud bewaren. Vandaag bekijken we 8 van de meest onverwachte items die je misschien wilt overwegen om ruimte te maken voor in je koelkast! 🙂

Verwant: 7 verrassende pantry-nietjes die eigenlijk in de koelkast horen

8 verrassende dingen die je in de koelkast moet bewaren

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

1. Verse snijbloemen

Niet voor niets zie je bloemen bewaard in gekoelde kisten vaak bij bloemisten en bloemenafdelingen! De koude omgeving helpt voorkomen dat de bloembladen en stengels van verse snijbloemen verwelken, zoals bij hogere temperaturen.

U kunt dit feit in uw voordeel gebruiken de volgende keer dat u bloemen voor iemand koopt, want u kunt ze een dag of twee van tevoren kopen en vers in uw koelkast bewaren. Dat is een zorg minder!

Verwant: Hoe u uw verse snijbloemen langer kunt laten meegaan?

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

2. Oogcrème

Terwijl de meeste oog crèmes zijn prima op kamertemperatuur te bewaren, veel mensen bewaren die van hen liever in de koelkast. Het aanbrengen van een koele oogcrème in de ochtend kan heel verfrissend aanvoelen, en het zal ook helpen wallen en roodheid rond je ogen te verminderen!

Verwant: 16 briljante tips die ervoor zorgen dat al uw spullen langer meegaan

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

3. Lippenstift

De oliën in lippenstift kunnen uiteindelijk bederven en je favoriete tint onbruikbaar maken! U kunt dit ongelukkige scenario vermijden door uw duurste of meest dierbare lipsticks in uw koelkast te bewaren.

Gekoelde lippenstiften hebben de neiging om te “zweten” wanneer ze weer op kamertemperatuur worden gebracht, wat niet per se schadelijk is – de vochtparels kunnen sporen achterlaten, maar ze zijn nog steeds perfect draagbaar. Ik raad aan om lippenstiften voor speciale gelegenheden in de koelkast te bewaren die je niet zo vaak draagt, omdat ze dan veel langer meegaan!

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

4. Eyeliner

Warm, iets verzacht eyeliner is misschien gemakkelijker aan te brengen, maar het is bijna onmogelijk om te slijpen! Als je eyeliner moet worden geslepen, bewaar hem dan een tijdje in de koelkast om steviger te worden, en je zult geen probleem hebben om het perfecte punt te bereiken!

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

5. Kussenslopen

Slapen tijdens de zomer kan voor mij een uitdaging zijn, omdat ik het moeilijk heb om te ontspannen als ik het warm of bezweet voel. Ik vind mezelf vaak mijn toevlucht zoeken aan “de andere kant van het kussen” om enige opluchting te voelen, al is het maar voor even.

Maar u kunt dit concept naar een hoger niveau tillen door een stapel schoon te koelen kussenslopen. Als het broeierig is, leg je er een op je kussen voordat je in bed kruipt en je bent binnen de kortste keren in slaap gewiegd!

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

6. Nagellak

Opslaan nagellak in de koelkast kan de levensduur drastisch verlengen. Door koeling kan nagellak viskeuzer worden en soepeler worden aangebracht, maar het wordt een beetje dunner naarmate het weer op kamertemperatuur begint te komen. Net als bij lippenstift, raad ik aan om tinten te koelen die je niet vaak draagt, om ze te helpen behouden.

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

7. Zelfgemaakte, biologische en natuurlijke cosmetica

Als je biologische of natuurlijke cosmetica bezit, of een paar van je eigen zelfgemaakte brouwsels hebt, wil je die zeker in je koelkast bewaren! Veel van dit soort producten zijn gemaakt zonder conserveermiddelen, en koeling is de beste manier om ze vers te houden, zodat je ze daadwerkelijk kunt gebruiken voordat ze bederven.

Vreemde dingen die je in de koelkast moet bewaren

8. Metalen keukengerei

Een van de sleutels tot het maken van een goede, stijve slagroom is om alles zo koud mogelijk te houden. De gemakkelijkste manier om dat te doen, is door je mengkom, garde of garde een tijdje in de koelkast te zetten voordat je er een paar wilt maken.

Je zult merken dat het veel gemakkelijker is om die stijve pieken te bereiken met gekoelde apparatuur. (Deze tip is iets dat je het hele jaar door kunt gebruiken, maar het is vooral handig tijdens de hitte van de zomer!)

Nu je weet hoe handig je koelkast kan zijn als opslagplaats voor non-food items, ben je misschien benieuwd welke verrassende dingen je in je vriezer kunt bewaren. Ontdek het hier! 🙂

Wat voor dingen bewaar je in je koelkast?

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart