Hoe zich te ontdoen van muggen – professionele huishoudsters

Je denkt dat er een vliegen of twee binnen zijn gekomen toen een raam open stond, maar nadat je steeds meer indringers hebt geslagen, realiseer je je dat je een probleem hebt. Je hebt muggen. Maar wat zijn muggen, waar komen ze vandaan en hoe kom je er vanaf? Onze pro’s hebben het allemaal gezien als het gaat om het huishouden en kennen een paar trucjes om voorgoed van muggen af ​​te komen.

Wat zijn muggen?

Verrassend genoeg zijn niet alle muggen van een enkele soort. In plaats daarvan is “mug” een algemene term voor verschillende vliegende insecten. De meest voorkomende in huiselijke huizen zijn schimmelmuggen, fruitvliegen en afvoervliegen. Elke soort heeft zijn eigen gewoonten en voorkeuren, en het identificeren van de oorzaak van uw besmetting zal het gemakkelijker maken om deze te verwijderen.

Schimmelmuggen

 • Zes soorten vliegen uit de superfamilie Sciaroidea
 • Donker gekleurd met lange benen
 • Voedt zich meestal met schimmels die in de bodem worden aangetroffen
 • Zwakke vliegers, hoewel ze mensen kunnen “zoemen”
 • Uitermate goed bestand tegen koude temperaturen
 • Onschadelijk voor mensen en gezonde planten, kan schadelijk zijn voor zaailingen

Schimmelmuggen, zoals de naam al doet vermoeden, worden meestal aangetroffen op schimmel die in de bodem wordt aangetroffen. Ze kunnen binnenshuis komen op kamerplanten, of door open deuren, ramen en kleine openingen. De meeste schimmelmuggen zijn zwakke vliegers, dus je zult ze eerder door je huis zien lopen dan rond zoemen.

Hoe zich te ontdoen van schimmelmuggen. Deze muggen worden vooral aangetrokken door kamerplanten, vooral als ze te veel water geven en er schimmel in de potgrond zit of als de wortels aan het rotten zijn. Als u vermoedt dat u binnenshuis schimmelmuggen heeft, is het verminderen van de frequentie van het water geven van kamerplanten een goede manier om hun aantal te beperken. Je kunt ook zand of mulch binnenshuis op plantpotten gebruiken om te voorkomen dat schimmelmuggen de grond bereiken.

Fruitvliegjes

 • Een verscheidenheid aan soorten uit het geslacht Drosophila
 • Bruin en rond van vorm
 • Voer en kweek op overrijpe groenten en fruit
 • De vlucht wordt gekenmerkt door lange rechte reeksen en zeer snelle bochten
 • Gebruikt in laboratoriumstudies omdat 75% van de genen voor menselijke ziekten een match hebben in fruitvliegen
 • Onschadelijk voor mensen

Fruitvliegen in uw huis kan een van de verschillende soorten zijn, die allemaal over de hele wereld veel voorkomende plagen zijn. Ze staan ​​soms bekend onder de meer nauwkeurige naam ‘azijnvliegen’, omdat ze worden aangetrokken door het azijnzuur (azijn) dat wordt geproduceerd door rottend fruit. Binnenlandse fruitvliegjes worden niet aangetrokken door vers of onrijp fruit. De eenvoudigste manier om van fruitvliegjes af te komen, is door te voorkomen dat overrijp fruit in de open lucht blijft liggen. Bewaar fruit indien mogelijk in de koelkast en zorg ervoor dat vuilniszakken en bakken goed zijn afgesloten.

Laat vliegen uitlekken

 • Meer dan 2600 soorten uit de familie Psychodidae
 • Motachtige vliegen met korte, harige lichamen
 • Aangetrokken tot water, waar hun larven zich voeden met bacteriën
 • Typisch nachtelijk, maar kan worden aangetrokken door licht
 • Sommige ondersoorten worden aangetrokken door bloed en wonden en kunnen infecties veroorzaken
 • Het inademen van fragmenten van drainagevlieg kan astma veroorzaken

Hoe zich te ontdoen van afvoermuggen. Giet vliegen af hebben een levensduur van ongeveer 20 dagen, en zullen slechts één keer broeden, kort nadat ze uit popomhulsels tevoorschijn zijn gekomen in hun volwassen vorm. Daarom is het het gemakkelijkst om drainvliegen te behandelen bij de drain waar hun larven leven. Drie weken lang 2-3 keer per week kokend water door de afvoer gieten is voldoende om alle larven, poppen en volwassen vliegen te doden en de besmetting te beëindigen.

Je kunt een dopje bleekmiddel aan het kokende water toevoegen om extra larven te doden. Het bleekmiddel zal ook werken om een ​​deel van de opbouw in de leidingen te verwijderen die de vliegen in de eerste plaats hebben aangetrokken. Als je geen bleekmiddel wilt gebruiken, kun je ook een half kopje zuiveringszout in de afvoer gieten en er dan een kopje witte azijn overheen gieten. De chemische reactie zal puin verwijderen, evenals vliegenlarven. Laat een half uur intrekken en spoel dan met kokend water.

Pro-tip: Als er drainagevliegen rondhangen, kan schimmel een probleem zijn. Bekijk onze complete gids voor het verwijderen van schimmel, waar het ook verschijnt.

Hoe zich te ontdoen van muggen in huis

Hoewel de meeste muggen onschadelijk zijn voor mensen, zijn ze nog steeds onaangenaam om in de buurt te hebben. Weten hoe je van muggen af ​​kunt komen, is gemakkelijker als je het type vlieg kunt identificeren, maar er zijn nog steeds enkele effectieve methoden om van een muggenplaag af te komen, zelfs als je niet zeker weet waar ze vandaan kwamen.

Het eerste dat u moet doen, is alle mogelijke voedselbronnen verwijderen. Alle vliegen worden aangetrokken door gebieden waar ze iets te eten kunnen vinden, en ze zijn verbazingwekkend efficiënt om naar binnen te gaan en die oude appel te vinden die je was vergeten. Bewaar fruit in de koelkast of voorraadkast en verwijder overrijp voedsel onmiddellijk. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken goed zijn afgedicht om te voorkomen dat er vliegen naar binnen komen.

Fruitvliegjes en schimmelmuggen komen vaak een huis binnen via artikelen die je elders koopt. De nieuwe potplant die je koopt, of het fruit uit de supermarkt, heeft misschien al ergens een vlieg of twee verstopt. Er zijn maar een paar mensen nodig om een ​​plaag te beginnen.

Drainvliegen komen niet door uw riool, zoals sommige mensen denken. In plaats daarvan komen ze van buiten naar binnen als ze het organische materiaal ruiken dat hun larven nodig hebben. Door regelmatig uw afvoeren te reinigen, wordt de opeenhoping van slijm en bacteriën verwijderd die vliegenliefde afvoeren.

Hoe je buiten muggen kunt verwijderen

Omdat de meeste muggen huizen van buitenaf binnenkomen, is het verleidelijk om ze rond je huis te willen verwijderen. Hoewel je muggen in je tuin kunt vangen en hun aantal kunt verminderen, is het onmogelijk om ze helemaal kwijt te raken. Dat betekent niet dat het het niet waard is om te doen, want hoe minder muggen je in de buurt hebt, hoe kleiner de kans dat ze je huis besmetten.

Een gemakkelijke manier om muggen in de tuin kwijt te raken, is door een val te maken met een mengsel van appelciderazijn en een paar druppels afwasmiddel in een ondiepe kom. De azijn trekt de vliegen aan, vooral fruitvliegjes, en als ze landen, vangt de afwasmiddel ze op. Door een paar zelfgemaakte vallen te plaatsen in de buurt van toegangspunten tot je huis, worden vliegen opgevangen voordat ze naar binnen komen.

Pro-tip: Azijn is een geweldige allesreiniger. Leer alles over azijn gebruiken als reiniger nu.

Hoe zich te ontdoen van plantmuggen

Schimmelmuggen zijn de meest waarschijnlijke boosdoener als je kleine zwarte vliegjes op je kamerplanten ziet. Het gebruik van vliegenpapiervallen zal veel van de volwassenen vangen, hoewel het de wortels van je planten niet beschermt. Om de larven te doden, maakt u een mengsel van één deel 3% waterstofperoxide op vier delen water en brengt u dit aan op de grond. Het peroxide doodt de larven zonder de plant te schaden. In kleine doses is het zelfs gunstig. Waterstofperoxide is H₂O₂, wat gewoon water is met een extra zuurstofmolecuul. Die zuurstof helpt de plant om meer voedingsstoffen uit de bodem op te nemen en kan de wortels juist gezonder maken.

Om te voorkomen dat schimmelmuggen terugkomen, bedek je de bovenkant van de grond met een afweermiddel zoals Diatomeeënaarde of kaneelpoeder. Geen van beide is schadelijk voor planten, en beide houden een groot aantal enge kruipers weg. Diatomeeënaarde is gemaakt van kleine stukjes silica die insecten doden, terwijl kaneel een krachtig afweermiddel is voor vliegen, mieren en meer. Het is gemakkelijk om muggen in kamerplanten kwijt te raken als je weet hoe!

Hoe zich te ontdoen van muggen in de keuken

Niemand wil vliegen in de keuken, maar dit is de kamer in je huis waar ze zich het meest tot aangetrokken voelen, omdat het gevuld is met dingen die ze graag eten. Helaas is de keuken een kamer waar u niet veel chemische sprays wilt gebruiken die uw voedsel of werkoppervlakken kunnen besmetten.

Voorkomen is beter dan genezen als het erom gaat muggen binnenshuis te verwijderen. Vliegen van alle soorten houden van suiker, dus zorg ervoor dat u eventuele gemorste hoeveelheden opruimt zodra ze zich voordoen. Houd uw werkbladen vrij van kruimels en droog gebieden die vatbaar zijn voor vocht, zoals rond de gootsteen. Als u uw boodschappen mee naar huis neemt, moet u alles goed spoelen om eventuele vliegen, eieren of larven te verwijderen die een lift kunnen maken. Om voedsel vers te houden, droogt u het goed af voordat u het opbergt.

Als je muggen in de keuken hebt, kun je een azijn- en afwasmiddelval of een in de handel verkrijgbare vliegenvanger gebruiken om ze te bestrijden. Zoek naar de gebieden waar de meeste vliegen rondzwermen om de bron van de besmetting te vinden en verwijder deze onmiddellijk. Als er geen eten in de buurt is, zullen de vliegen snel vertrekken.

Pro-tip: Sommige werkbladen zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere. Uitvinden hoe u uw granieten aanrechtbladen moet onderhouden nu.

Hoe zich te ontdoen van muggen zonder appelciderazijn

Het gebruik van appelciderazijn is een geweldige, goedkope manier om muggen aan te trekken en is perfect voor doe-het-zelfvallen. Het is echter niet de enige beschikbare oplossing om fruitvliegjes of muggen kwijt te raken. Deze andere huishoudelijke ingrediënten zijn ook geweldig als vliegaas:

 1. rode wijn
 2. witte azijn
 3. Overrijp fruit
 4. Gepureerde bananen
 5. Suiker en water

Muggen verwijderen met rode wijn of witte azijn

Om een ​​vliegenvanger met rode wijn te maken, giet je gewoon een beetje in een glas en voeg je een paar druppels afwasmiddel toe. Het is net zo effectief als het gebruik van appelciderazijn, omdat hetzelfde proces aan het werk is achter wijn en azijn. Je kunt muggen ook verwijderen met witte azijn of een ander soort azijn. Het is het azijnzuur dat de vliegen zo aantrekkelijk vinden.

Het wegwerken van muggen met overrijp fruit of gepureerde bananen

Als je geen azijn of rode wijn bij de hand hebt, kun je ook overrijp fruit gebruiken in een doe-het-zelf muggenval. Plaats het fruit in een bakje, zoals een oude frisdrankfles of voedselpakket, en bedek de opening met plasticfolie. Maak een paar kleine gaatjes om vliegen naar binnen te laten komen. Vliegen worden aangetrokken door het fruit en kruipen erin, maar kunnen er niet uit. Je kunt de hele val weggooien als je klaar bent.

Als je geen overrijp fruit in de buurt hebt, zullen gepureerde bananen ook goed werken. Ze rijpen snel genoeg, zodat u in slechts enkele minuten een effectieve vliegenvanger kunt maken.

Muggen verwijderen met suiker of honing

Vliegen zijn ongelooflijk gevoelig voor suiker, en worden gemakkelijk aangetrokken door de geur ervan. In feite kunnen ze tot 10 miljoen keer gevoeliger zijn voor suiker dan mensen! Door een mengsel van ¼ kopje suiker en ½ kopje water te maken, komen vliegen snel in de val. Een paar druppels afwasmiddel zijn voldoende om ze op te sluiten. Je kunt ook honing gebruiken, een beetje verdund, voor hetzelfde effect.

Pro-tip: Gebruik warm water om de suiker op te lossen en de sifon gemakkelijker te monteren.

Muggen verwijderen met afwasmiddel

Al deze doe-het-zelfvallen hebben één ingrediënt gemeen: gewone huishoudelijke afwasmiddel. De zeep zelf doodt geen muggen, maar het vermindert de oppervlaktespanning van de vloeistof in de val. Vliegen vertrouwen op de oppervlaktespanning om op de vloeistof te kunnen staan ​​zonder erin te vallen. Wanneer afwasmiddel aan het mengsel wordt toegevoegd, vallen de vliegen door het oppervlak en verdrinken.

Muggen verwijderen – een stapsgewijze lijst

Er zijn slechts een paar eenvoudige stappen die u moet nemen om volledig van muggen en vliegen af ​​te komen.

Stap 1: Verwijder voedselbronnen, zoals overrijp fruit of organische opeenhopingen in afvoeren

Stap 2: Behandel afvoervliegen door gedurende drie weken 2-3 keer per week kokend water in de afvoer te gieten

Stap 3: Maak een mengsel van waterstofperoxide en water en breng het aan op kamerplanten om schimmelvlieglarven te doden

Stap 4: Laat potgrond op het oppervlak drogen en / of bedek met zand, mulch binnenshuis of een insectenwerend middel

Stap 5: Gebruik een vliegenval (commercieel of doe-het-zelf) om volwassen vliegen in uw huis aan te trekken en te vangen

Dat is alles wat nodig is om alle soorten muggen uit uw huis te verwijderen! Houd ze vervolgens uit de buurt met regelmatige schoonmaak en goede huishoudpraktijken.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart