Hoe elektronisch afval te identificeren en onjuiste elektronische afvalverwerking te voorkomen

CleanRiver heeft meer dan 30 jaar commerciële recyclingervaring met recyclingprogramma’s en recyclingoplossingen voor kantoren, woongebouwen en meer. We vertellen u waar u elektronisch afval kunt inleveren, waar u elektronica kunt weggooien en hoe u elektronisch afval kunt recyclen.

Maar eerst moet u weten wat e-waste is en waarom het een probleem is:

e-waste verwijdering

Wat is elektronisch afval?

Naarmate de technologie evolueert en verouderde elektronische producten moeten worden vervangen, weten de meeste mensen niet wat ze met elektronisch afval moeten doen. Of vaker wel dan niet, mensen gooien e-waste weg omdat ze niet wisten dat het als zodanig geclassificeerd is en andere verwijderingsmethoden vereist.

Veel voorkomende e-waste:

 • Telefoons
 • Computers
 • Televisies
 • Videogameconsoles
 • Printers
 • Stereo’s
 • Microgolven
 • Enz.

Minder vaak voorkomend e-waste:

 • Diabetische testapparatuur
 • Defibrillatoren
 • Loopbanden
 • Massagestoelen
 • Slimme horloges
 • Autoclaven
 • Microfoons
 • Enz.

En dit krast nauwelijks het oppervlak van wat kan worden gedefinieerd als elektronisch afval. Zelfs oude snoeren en kabels kunnen als e-waste worden beschouwd.

e afval

Waarom is e-afval een probleem?

Technologische vooruitgang wordt zo snel gemaakt dat veel elektronische apparaten die nog steeds goed werken, als onbruikbaar worden beschouwd. Dit creëert een grotere behoefte om nieuwe metalen en materialen te delven om bestaande producten te vervangen door licht verbeterde of geüpgradede versies van hetzelfde apparaat.

Gelukkig heeft het recyclen van e-waste veel nuttige doelen. Een voordeel is dat wordt voorkomen dat de giftige materialen die in het meeste elektronisch afval worden aangetroffen, in het grondwater onder stortplaatsen terechtkomen. (70% van de giftige chemicaliën op stortplaatsen wordt aangetroffen in afgedankte elektronica).

Hoe elektronisch afval te recyclen

Vrijwel al het e-afval bevat een of andere vorm van recyclebaar materiaal. Het is ironisch dat we het zelfs “e-waste” noemen, omdat het meeste helemaal geen afval is. De uitdaging is om mensen dit te laten erkennen en het afval van elektronische recycling te vergroten. Momenteel wordt slechts 20% van onze afgedankte elektronica gerecycled.

Recycle uw elektronica voor contant geld hoe e-waste te recyclen

Waar moet u elektronisch afval weggooien?

De meeste lokale recyclingfaciliteiten in Noord-Amerika accepteren elektronisch afval dat ter plaatse wordt gerecycled of naar faciliteiten wordt verzonden die elektronisch afval kunnen verwerken. Grotere faciliteiten gebruiken shredders en magneten om de verschillende materialen in onze oude elektronica te scheiden, die in hun respectievelijke categorieën worden georganiseerd, zoals:

 • Metaal
 • Plastic
 • Glas
 • Bedrading
 • Enz.

Die vervolgens kunnen worden verzonden om verder te worden verwerkt voor herbestemming bij andere faciliteiten die zich bezighouden met schroot e-waste-materialen.

Kleinere elektronische recyclingfaciliteiten in Noord-Amerika hebben mensen in dienst om e-afval veilig uit elkaar te halen met verschillende gereedschappen, die vervolgens met de hand worden gesorteerd. Helaas komt het vaker voor dat dit e-waste naar Zuidoost-Azië wordt verscheept, waar werknemers elektronica ontmantelen in onveilige omstandigheden die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de werknemers en het milieu. Zoals de meeste dingen is dit te wijten aan de hogere kosten voor het recyclen van e-waste in Noord-Amerika in vergelijking met Azië. Dit is precies de reden waarom grotere recyclingcentra shredders gebruiken, omdat dit de enige kosteneffectieve manier is om e-waste in Noord-Amerika te recyclen.

verwijdering van elektronisch afvalwat is e-waste

Waar kunt u elektronisch afval inleveren?

Als u geen goede recycler voor elektronisch afval in de buurt heeft (vaak “E-Stewards” genoemd), kunt u elektronisch afval inleveren bij winkels zoals Staples en Best Buy. Staples-winkels hebben een gratis recyclingprogramma dat samenwerkt met een e-Steward-recycler. Kantoorartikelen slaan zelfs inktcartridges op en bieden $ 2 per cartridge terug. Als je grotere dingen hebt die Staples niet meeneemt (zoals tv’s), kun je ze naar een Best Buy brengen die ook een commercieel recyclingprogramma heeft.

Wat te doen met elektronisch afval

Wat moeten we doen met onze oude elektronica die we niet willen recyclen? Hier zijn enkele opties die u kunt overwegen:

 1. Geef ze door voor hergebruik
 2. Doneer ze aan een plaatselijke liefdadigheidsinstelling
 3. Ze verkopen
 4. Leer zelf kapotte elektronica te repareren

Je weet nooit wie er nog waarde kan vinden in sommige van onze oude elektronica, aarzel niet om je e-waste te schenken of te verkopen als het nog steeds werkt. Andere mensen kunnen nog steeds veel gebruik maken van technische producten die u niet langer nodig heeft. Als het kapot is, biedt dat een nog betere gelegenheid om iets nieuws te leren. In plaats van het meteen te recyclen, kunt u kijken of er online handleidingen zijn voor het repareren van uw elektronica. U bespaart geld door een nieuw apparaat te kopen en geeft u meer zelfvertrouwen in uw vermogen om kapotte gadgets te repareren.

wat te doen met e-wastewat te doen met elektronisch afval

Conclusie over elektronische afvalverwijdering:

Hoewel het onmogelijk is om alles van onze oude elektronica te redden, kunnen we toch ons best doen om het gebruik ervan te maximaliseren en de impact op het milieu te minimaliseren. Probeer op het werk een recyclingprogramma voor e-waste kantoren op te zetten. Of een commercieel recyclingprogramma voor e-waste in uw plaatselijke winkelcentrum of winkel. Hoe meer energie we steken in het recyclen van elektronisch afval, hoe beter het resultaat voor iedereen.

__________________________________________________________________________________________

Op zoek naar meer oplossingen voor het recyclen van e-afval? Bekijk deze andere berichten:

onderste banner

CleanRiver Recycling biedt een scala aan innovatieve, flexibele en aanpasbare recyclingoplossingen. Om de juiste oplossing voor uw behoeften te bepalen, gebruikt u de CleanRiver productselector.

Als je nog vragen hebt die niet in deze blogpost zijn beantwoord, bel ons dan op 1-866-479-4038 of stuur een e-mail naar solutions@cleanriver.com.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart