3 manieren om kinderen bij het schoonmaken te betrekken – Clean Mama

7 juni 2021

Terwijl we de zomer ingaan, krijg ik veel vragen over HOE kinderen te betrekken bij schoonmaken en opruimen. Ik vind het heerlijk om mijn kinderen bij het schoonmaken te betrekken – het leert ze niet alleen verantwoordelijkheid, maar leert ze ook geweldige levensvaardigheden. Ik weet van mijn eigen kinderen dat het moeilijk kan zijn om precies de juiste manier te weten om deze vaardigheden aan te leren zonder het gevoel te hebben dat ik de hele tijd zeur en voor de kinderen het gevoel hebben dat ze bijdragen aan het gezin. Het doel voor ons is om een ​​goede werkethiek bij te brengen, te leren HOE schoon te maken en de voldoening te voelen van een goed uitgevoerd werk. Afgebeeld is de gloednieuwe Verantwoordelijke Kid Kit de introductieprijs is $ 10 (normale prijs is $ 14) tot en met 12 juni.

  • Bouw gewoonten op, geen schone kamers. Denk aan kleine gewoontes waar uw kinderen in de loop van de tijd aan kunnen werken en op kunnen voortbouwen. Deze kleine gewoontes zullen uiteindelijk leiden tot schone kamers. Als je je concentreert op de cleanroom, mis je de kleine gewoontes.

  • Geef ze hun eigen benodigdheden. Door kindveilige schoonmaakbenodigdheden in een caddy of emmer te doen, hebben ze het gereedschap dat ze nodig hebben om je te helpen. Dit werkt voor kinderen van alle leeftijden – als u benodigdheden bij de hand heeft, is het gemakkelijker vast te pakken en schoon te maken.

afgebeeld: Schoonmaakdoekjes Kit | Glazen spuitfles | Mason Jar | Schoonmaakemmer | Verantwoordelijke Kid Kit

  • Toon vertel niet. Dit is iets wat ik super handig heb gevonden als het gaat om elke taak die ik probeer te onderwijzen. Als ik de tijd neem om te laten zien hoe iets moet, komt het eindresultaat waar ik naar op zoek ben veel sneller dan wanneer ik ze gewoon ‘zeg’ hoe iets moet. Het tonen, de tijd nemen en het helpen door het proces is wanneer het idee echt tot je doordringt. Afhankelijk van de leeftijd is het handig om ze meerdere keren door een taak te leiden en ik heb gemerkt dat checklists nuttig zijn. Dan ben ik het niet die het vertelt, het is de lijst die hen bij de les houdt.

Een visuele checklist of stap voor stap is handig voor jongere kinderen, terwijl een checklist of karweikaart nuttig kan zijn voor oudere kinderen die kunnen lezen. Je zult zien dat ik in de nieuwe Responsible Kid Kit een invulbare checklist heb waar je in de velden kunt typen en je eigen lijst kunt afdrukken. Dit is geweldig omdat taken veranderen met de leeftijd en het seizoen.

Maak een einde aan de overweldiging en neem het giswerk voor kinderen (en ouders) weg door eenvoudige verantwoordelijkheden thuis op zich te nemen. Als je een beetje hulp nodig hebt om je kinderen bij het schoonmaken te betrekken of op zoek bent naar een frisse benadering, bekijk dan de gloednieuwe Responsible Kid Kit – de introductieprijs kost $ 10 (normale prijs is $ 14) tot en met 12 juni.

Pak de Responsible Kid Kit

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart