19 dingen die u in uw vaatwasser kunt reinigen

Het is al moeilijk genoeg om op de hoogte te blijven van grootschalige schoonmaaktaken zoals stofzuigen en dweilen zonder rekening te houden met alle kleinere items in huis die moeten worden schoongemaakt! Het is op zijn zachtst gezegd ontmoedigend om het gevoel te hebben dat er simpelweg niet genoeg uren per dag zijn om alles te doen.

Maar er is een snelle en gemakkelijke manier om sommige van die kleinere items waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht, schoon te maken: in je vaatwasser. Omdat uw vaatwasser, net als uw wasmachine, meer kan reinigen dan de naam doet vermoeden!

Om u te laten zien hoe veelzijdig deze specifieke reinigingsmachine kan zijn, zullen we vandaag 19 verschillende dingen onderzoeken die u in uw vaatwasser kunt reinigen. Het schoonhouden van die kleinere dingen is nu een stuk eenvoudiger geworden!

Verwant: 18 onverwachte dingen die u in uw wasmachine kunt schoonmaken

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

2 Algemene richtlijnen voor het schoonmaken van dingen in uw vaatwasser

  1. Alleen stevige items mogen in het onderste rek van uw vaatwasser gaan, terwijl al het andere in het bovenste rek moet om mogelijke schade te voorkomen. (Kies bij twijfel voor de zekerheid het bovenste rek!)
  2. In de meeste gevallen kunt u niet-vaatwerk en vaatwerk zonder zorgen in dezelfde lading afwassen. (Als het item / de items die u wilt reinigen, aangekoekt of erg groezelig zijn, wilt u dat misschien zelf wassen.)

19 dingen die u in uw vaatwasser kunt reinigen

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

1. Zijden bloemen

Zeg maar dag tegen die hardnekkige laag stof en vuil op je nepbloemen! Als ze na het wassen niet helemaal droog zijn, laat ze dan aan de lucht drogen voordat je ze weer tentoonstelt.

2. Honkbalpetten

Gooi bezwete of vuile baldoppen in het bovenste rek van uw vaatwasser om ze schoon te maken.

(Opmerking: dit geldt alleen voor moderne petten, die bijna allemaal een stevige plastic rand hebben. Vintage doppen moeten zorgvuldig met de hand worden schoongemaakt, voor het geval ze zijn gemaakt toen karton standaard in dopranden was.)

3. Teenslippers

Als je favoriete teenslippers zijn die wat TLC kunnen gebruiken, gooi ze dan in de vaatwasser om ze op te ruimen.

4. Vacuümhulpstukken

Wanneer heb je voor het laatst je stofzuigerhulpstukken schoongemaakt? (Ik kan me persoonlijk niet herinneren wanneer ik het voor het laatst heb gedaan, wat nooit een goed teken is!) Gooi ze in het bovenste rek van je vaatwasser om al het vuil te verwijderen dat erin vastzit.

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

5. Haarborstels

Tenzij je haarborstel van hout is gemaakt of natuurlijke haren heeft, kun je hem in de vaatwasser reinigen. (Probeer er van tevoren zoveel mogelijk haar uit te verwijderen en laat het daarna enkele uren of een nacht aan de lucht drogen.)

6. Tuingereedschap

Je vaatwasser kan helpen om al het vuil en roet dat aan je troffel vastzit, weg te blazen.

7. Afzuigventilatoren

Als de afzuigventilator van uw badkamer er bijzonder stoffig uitziet, kan het zijn dat de ventilator niet goed werkt. Niet-elektrische onderdelen zijn gemakkelijk schoon te maken in uw vaatwasser.

(Lees mijn bericht over het onderwerp voor meer informatie over het schoonmaken van je badkamerventilator!)

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

8. Keukensponsen en borstels

Zelfs uw schoonmaakgereedschap moet af en toe worden schoongemaakt, vooral kiemmagneten zoals keukensponzen, borstels, schrobmachines, enz.

9. Siliconen Hot Pads en Trivets

Veel van de hedendaagse keukenaccessoires zijn gemaakt van siliconen, zowel omdat het bestand is tegen hoge temperaturen als omdat het gemakkelijk schoon te maken is. U kunt zelfs uw siliconen onderzetter, ovenwanten, lepelsteun, sponshouder en andere accessoires in het bovenste rek van uw vaatwasser gooien om ze schoon te maken.

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

10. Magnetron draaitafels

Wanneer er in de magnetron wordt gemorst, krijgt de draaitafel meestal het grootste deel van de rotzooi. Laad dat rommelige draaiplateau gewoon in het onderste rek van je vaatwasser om het op te ruimen!

11. Vazen

Gebruik je vaatwasser om alle smurrie op te ruimen die aan de bodem van je vazen ​​kleeft. Stevige vazen ​​van glas en keramiek zouden het prima moeten doen in het onderste rek, maar dunne vazen ​​zouden in het bovenste rek moeten.

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

12. Koelkastplanken en bakken

Als je nog nooit iets plakkerigs in je koelkast hebt gemorst dat helemaal langs de achterwand naar de prullenbakken liep, beschouw jezelf dan als een geluksvogel! Maar als je ooit Doen eindigen met een plakkerige situatie in uw koelkast, laat uw vaatwasser helpen met het opruimen door eventuele plakkerige planken en bakken in beide rekken te laden.

13. Verlichtingsarmaturen, schakelpanelen en uitlaatafdekkingen

De plastic hoezen op je schakelaarplaten en stopcontacten zijn vrijwel altijd viezer dan je zou denken, en afdekkingen van verlichtingsarmaturen worden vaak stoffige rustplaatsen voor lang geleden vertrokken insecten. Reinig ze allemaal snel en gemakkelijk in uw vaatwasser – plastic borden bovenaan, stevige lichtafdekkingen aan de onderkant.

14. Ventilatieroosters

De metalen afdekkingen over de ventilatieopeningen van een centrale verwarming of airconditioning zijn een andere veel voorkomende opslagplaats voor stof en puin. Laad de hoezen in het bovenste rek om ze handenvrij goed schoon te maken!

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

15. Bureauaccessoires

Je kunt alle snuisterijen op je bureau met de hand schoonmaken voor altijd. Maar veel van dat spul kan rechtstreeks in het bovenste rek van de vaatwasser terecht, zoals metalen of plastic potloodbekers, papierladen en organizers, en zelfs kleine afvalbakken.

16. Badkameraccessoires

Laat uw badkameraccessoires er als nieuw uitzien! Uw zeepbakje, tandenborstelhouder en andere soortgelijke items kunnen rechtstreeks in het bovenste rek worden geplaatst.

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

17. Loofahs, sponzen en borstels

De sponzen en scrubbers die u in het bad gebruikt, kunnen na verloop van tijd vastlopen met zeepresten en productresten. Een snelle wasbeurt kan ze nieuw leven geven!

18. Speelgoed

U kunt alle soorten kinderspeelgoed in uw vaatwasser reinigen! Denk aan klein speelgoed, badspeelgoed, blokken, enz. (Als iets kleine onderdelen heeft, rits die dan in een waszak van mesh om ervoor te zorgen dat ze niet kwijtraken.)

dingen die u in uw vaatwasser kunt wassen

19. Huisdierenspullen

U kunt ook verrassend veel artikelen voor huisdieren in uw vaatwasser reinigen. Gebruik het om voer- en drinkbakken, synthetische halsbanden en lijnen en ook plastic speelgoed te wassen.

Reinig je iets in je vaatwasser? (Afgezien van gerechten natuurlijk!)

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart