Hoe maak je een magnetron schoon — Professionele huishoudsters

Magnetrons zijn geweldige apparaten als je haast hebt of in een huis met beperkte keukenruimte woont, maar ze kunnen snel vet en voedselspatten ophopen. Het kan een hele klus zijn om ze schoon te maken, vooral als het een tijdje geleden is dat je magnetron is schoongeboend. Maar maak je geen zorgen. Onze pro’s weten het een en ander over het schoonmaken van een magnetron. Bekijk onze toptips om je magnetron glanzend te houden.

Hoe vaak moet de magnetron worden schoongemaakt?

Als u weet hoe regelmatig een apparaat moet worden schoongemaakt, helpt dit om het schoon te houden – en de taak gemakkelijker uit te voeren! Als uw magnetron vaak wordt gebruikt, moet deze als onderdeel van uw gebruikelijke routine ten minste eenmaal per week worden schoongemaakt. Als een magnetron regelmatig wordt schoongemaakt, zou het niet moeilijk moeten zijn om voedselresten of vet weg te vegen.

Je moet de magnetron ook afvegen als je iets heel rommeligs kookt. Marinara saus is een veelvoorkomende boosdoener! Dikke sauzen hebben de neiging om in de magnetron te spetteren, melk heeft de neiging over te koken en morsen kan op elk moment gebeuren. Onmiddellijk de rommel aanpakken is veel sneller en gemakkelijker dan het laten drogen.

Hoe de magnetron schoon te maken?

Je kunt elke universele of doe-het-zelf reinigingsoplossing om uw magnetron schoon te maken. Spuit gewoon de binnenkant van het apparaat, wacht een paar minuten en veeg alle oppervlakken af ​​met een microvezeldoek. Het verwijderbare glazen draaiplateau kan op dezelfde manier worden schoongemaakt, of als het erg vies is, was het in de gootsteen met wat afwasmiddel.

Gebruik geen reinigingsmiddelen die te agressief zijn in uw magnetron – onthoud dat u het voedsel dat erin gekookt is, gaat eten. Bleekmiddel kan de magnetronoppervlakken beschadigen, of laat een onaangenaam residu achter. Als u een commercieel schoonmaakmiddel gebruikt, is het altijd een goed idee om de magnetron een laatste keer schoon te maken met vers water nadat de vlekken en het opgedroogde voedsel zijn verwijderd.

Vergeet de magnetrondeur niet! Als het raam er vettig uitziet, gebruik dan afwasmiddel om de aanslag te verwijderen en je magnetron er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe de magnetron schoon te maken met azijn

Witte wijnr is een geweldige allesreiniger die zacht is voor uw magnetron, maar hard voor vuil. Azijn is ook een krachtige geurneutralisator, dus als uw kinderen een zak popcorn in de magnetron hebben verbrand, kan azijn de geur doen verdwijnen. Als je weet hoe je een magnetron schoonmaakt met azijn en water, heb je altijd een schoonmaakmiddel bij de hand als je er een nodig hebt.

Je zal nodig hebben:

½ kopje water

½ kopje witte azijn

Magnetronbestendige kom

Microvezeldoek

Stap 1: Meng het water en de azijn in de magnetronbestendige kom. Plaats in de magnetron en verwarm op hoog totdat het water kookt. Je weet dat dit is gebeurd als je stoom ziet condenseren tegen de deur.

Stap 2: Zet het vuur uit en laat de magnetron 5 minuten stomen.

Stap 3: Open de deur en verwijder de kom voorzichtig. Veeg de magnetron af met de microvezeldoek.

Deze methode werkt omdat het hete water en de azijn afbreken en vlekken losmaken, waardoor ze gemakkelijk weg te vegen zijn. Je kunt op dezelfde manier ook een magnetron schoonmaken met appelciderazijn.

Pro-tip: Magnetrons verdelen de warmte ongelijkmatig – hoe vaak is uw eten op de ene plek koud geweest en op de andere verschroeid? – en soms kan water oververhit raken, waardoor een gevaarlijke reactie ontstaat wanneer het wordt verstoord. Hoewel dit zeer onwaarschijnlijk is, kunt u het verwarmen van water in de magnetron veiliger maken door:

 • Gebruik altijd een magnetronbestendige, onafgedekte kom
 • Een niet-metalen voorwerp zoals een houten tandenstoker in het water plaatsen
 • Verwarm in bursts van 1-2 minuten en roer tussendoor het water water
 • Tik zachtjes op de zijkant van de kom voordat je hem verplaatst om het water te verstoren

Hoe maak je een magnetron met citroen schoon?

Als je geen witte azijn bij de hand hebt, is de oude citroen achter in je koelkast net een schoonmaakster geworden. In feite zal elke citrusvrucht het lukken, omdat citrusvruchten een natuurlijk oplosmiddel bevatten genaamd D-limoneen die gemakkelijk door vet kunnen snijden.

Je zal nodig hebben:

1 kopje water

1 citrusvrucht (citroen, limoen, grapefruit, sinaasappel)

2 eetlepels witte azijn (optioneel)

Magnetronbestendige kom

Microvezeldoek

Stap 1: Snijd de citrusvruchten in stukjes en combineer deze met het water in een magnetronbestendige kom. Knijp het fruit een beetje uit om het sap aan het water toe te voegen. Als je witte azijn bij de hand hebt, kun je ook een paar eetlepels aan het mengsel toevoegen, hoewel het niet nodig is om deze oplossing te laten werken.

Stap 2: Verwarm het mengsel in de magnetron in stoten van 1-2 minuten, tot het water kookt en stoomt.

Stap 3: Met gesloten deur 5 minuten laten stomen.

Stap 4: Veeg de magnetron af met een microvezeldoek.

Nu weet je hoe je een magnetron met citroenen schoonmaakt!

Verwant: Waarom maak je niet tegelijkertijd je andere kleine apparaten schoon? Uitvinden hoe maak je je strijkijzer schoon? nu!

Hoe maak je een magnetron schoon met zuiveringszout?

Zuiveringszout is geweldig. Het kan door vet heen snijden en zelfs de zwaarste opgedroogde voedingsmiddelen breken. Dit zijn onze favoriete hacks voor het reinigen van magnetrons met baking soda.

Hoe maak je een vette magnetron schoon met zuiveringszout?

 • ¼ kopje bakpoeder
 • 2-3 eetlepels water
 • Spons

Maak een pasta door water aan de baking soda toe te voegen om de gewenste consistentie te bereiken. Gebruik een spons om de pasta op de deur en binnenoppervlakken van de magnetron aan te brengen en schrob in cirkelvormige bewegingen om vet door te snijden en vlekken te verwijderen.

Hoe maak je een magnetron schoon met azijn en bakpoeder?

 • ½ kopje bakpoeder
 • ½ kopje witte azijn
 • Spuitfles
 • Microvezeldoek

Deze methode is het beste voor hardnekkige, opgedroogde vlekken. Strooi eerst de baking soda royaal over de vlek. Doe de azijn in een spuitfles en breng aan op de baking soda. Laat het mengsel 5-10 minuten bruisen en maak het vervolgens schoon met een microvezeldoek.

Pro-tip: Azijn kan bijtend zijn, dus zorg ervoor dat u de spuitfles na gebruik uitspoelt en laat schoon water door het mechanisme lopen om schade te voorkomen.

Hoe maak je een magnetron met een slechte geur schoon met zuiveringszout?

 • ½ kopje bakpoeder
 • Magnetronbestendige kom

Als je magnetron moet worden opgefrist, kun je geuren verwijderen door er tussen het gebruik een half kopje zuiveringszout in te doen. Verwijder het zodra de geur verdwenen is (1-2 dagen), of bewaar zuiveringszout in de magnetron als algemene deodorant. Schakel het gewoon één keer per week uit, zodat het effectief blijft in het absorberen van geuren.

Pro-tip: Je kunt ook baking soda gebruiken om maak een glazen kookplaat schoon.

Hoe maak je een vuile magnetron schoon: Oplossingen om te gebruiken
Allesreiniger Witte azijn en water Witte azijn en bakpoeder
Citrusvruchten en water Citrusvruchten, water en witte azijn Water en afwasmiddel

Hoe magnetronfilters schoon te maken

Nu je weet hoe je de binnenkant van de magnetron moet schoonmaken, is het tijd om na te denken over andere gebieden die je moet schoonmaken. De meeste over-the-range magnetrons hebben twee filters: een koolstoffilter om geuren te verminderen en een vetfilter om ophoping in het afzuigmechanisme te voorkomen. Beide moeten regelmatig worden schoongemaakt en/of vervangen.

Koolstoffilters bevinden zich meestal onder het bovenste ventilatiepaneel. U hebt waarschijnlijk een schroevendraaier nodig om het paneel te verwijderen om bij het filter te komen. Deze filters moeten doorgaans elke 6 maanden worden vervangen, maar raadpleeg de gebruikershandleiding van uw magnetron voor specifieke instructies.

Vetfilters bevinden zich aan de onderkant van de magnetron en zijn gemakkelijker toegankelijk. Deze filters moeten één keer per maand worden gewassen om opgehoopt vet te verwijderen. Een vetfilter is eenvoudig te verwijderen, schuif hem gewoon uit zijn behuizing. Dompel het vervolgens onder in een gootsteen vol met heet water, afwasmiddel en ¼ kopje zuiveringszout. Laat het filter 10-15 minuten weken en maak het vervolgens schoon met een schrobborstel en zorg ervoor dat het metaal niet buigt. Droog het gereinigde filter en schuif het terug op zijn plaats.

Hoe een magnetronopening schoon te maken?

De ventilatieopening bevindt zich bovenaan de voorkant van de magnetron. Als je boven de deur kijkt, zie je waarschijnlijk de luchtgaten voor de ventilatieopening. Om toegang te krijgen, moet u de bovenplaat losschroeven. Zet de magnetron aan de muur uit voordat u begint en raadpleeg uw gebruikershandleiding voor nauwkeurige instructies. Reinig de ventilatieopening door een allesreiniger op een microvezeldoek te spuiten en de ventilatieopening te reinigen. Spuit de reiniger niet rechtstreeks in de ventilatieopening zelf! Als sommige gebieden moeilijk te bereiken zijn, gebruik dan wattenstaafjes die zijn bevochtigd met een beetje schoonmaakmiddel.

Verwant: Nu je magnetron schoon is, is het tijd om maak uw granieten werkbladen schoon te!

Hoe maak je sponzen schoon in een magnetron?

Magnetrons zijn geweldig voor het verdrijven van bacteriën, en dat betekent dat ze kunnen helpen je sponzen schoon en kiemvrij te houden. Verzadig uw sponzen eenvoudig met water en plaats ze in een magnetronbestendige schaal. Verwarm op hoog gedurende 1 minuut (standaard scrubsponzen) of 2 minuten (cellulosesponzen). Laat ze een paar minuten staan ​​om af te koelen en knijp dan het water eruit.

Je magnetron schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn. U kunt elke voedselveilige reiniger of doe-het-zelfoplossing gebruiken. En als je klaar bent, kun je je magnetron gebruiken om je schoonmaakmiddelen schoon te maken en te ontsmetten, zodat je hele huis hygiënisch fris is.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart