De kloof overbruggen tussen recycling, duurzaamheid en toegankelijkheid

Al meer dan 30 jaar is CleanRiver er vast van overtuigd dat iedereen zou moeten recyclen… maar na een ontmoeting met Hillary Scanlon in 2017 werden we geconfronteerd met de vraag; KAN iedereen recyclen?

Hillary Scanlon is een uitzonderlijke 25-jarige die zich de afgelopen 4 jaar heeft ingezet om recycling toegankelijker te maken. Ze betwist het idee dat recycling, hoewel het een maatschappelijke verantwoordelijkheid van iedereen is, ook een voorrecht is.

Hillary is juridisch blind en haar visuele beperking heeft aan het licht gebracht dat het voor de meesten van ons vanzelfsprekend is om je afval te recyclen. In het najaar van 2017 nam Hillary, als student aan de Wilfrid Laurier University, contact op met CleanRiver om haar project “Sustainability Through An Inclusive Lens”. CleanRiver begon samen te werken met Hillary- en STIL-labs om recyclingoplossingen voor iedereen te ontwikkelen: “Hoe kunnen we ontwerpen? recyclingprogramma’s dat effectief kan worden gebruikt door mensen van alle niveaus?”

Als je Hillary’s reis nog niet hebt gevolgd, bekijk dan hier het volledige artikel uit 2018 waarin de reikwijdte en het concept van het project worden benadrukt voor wat meer achtergrondinformatie.

Snel vooruit naar 2021 en Hillary heeft haar visie tot leven gebracht en officieel een oplossing gelanceerd voor toegankelijke recyclingbakken: The WasteFinder. CleanRiver is trots om samen te werken met Hillary en STIL Solutions om inclusiviteit en toegankelijke afvalverwerking te helpen bevorderen. We gingen opnieuw met Hillary om de tafel zitten om te bespreken:

  1. Haar recente productlancering van WasteFinder
  2. Haar doelen/uitdagingen
  3. Volgende stappen

“Er is veel gebeurd sinds 2017, toen je dit project voor toegankelijke recyclingoplossingen startte. Wat is er tussen nu en toen gebeurd?”

recyclen

Waarschijnlijk een van de grootste veranderingen is dat ik alle visie volledig ben kwijtgeraakt (nu meer dan een jaar geleden). Maar sindsdien ben ik een stuk comfortabeler en zelfverzekerder geworden.

Ik kreeg mijn eerste geleidehond, Margarita, in 2019 en ze is absoluut levensveranderend geweest. Ik kan me nu geen leven zonder haar voorstellen en hoe ze in elk aspect van mijn leven past. Alleen al door over haar te praten, word ik heel emotioneel.

Toen we in 2017 met de Initial Design Labs begonnen, waren we gefocust op het probleem en pas later op een oplossing. De recyclingoplossing die we ontwikkelden was de vroege versie van het WasteFinder-prototype.

“Wat is de WasteFinder en hoe werkt het?”

De WasteFinder is een tweedelig systeem dat zowel tactiele als visuele informatie biedt om personen met een handicap te helpen bij het zelfstandig en effectief afvoeren van hun afval in openbare ruimtes.

De omgevingsindicator

De Omgevingsindicator omringt het oppervlak van de afvalverwerkingseenheid. Het laat individuen weten wanneer ze zich binnen een bepaalde afstand van de commerciële recyclingbakken bevinden. Het kan duidelijk onder de voeten worden gevoeld, zelfs bij gebruik van mobiliteitshulpmiddelen.

De stroomindicatoren

afvalzoeker

Eenmaal in de buurt van de toegankelijke prullenbakken, helpen de stroomindicatoren de gebruiker te bepalen waar hij zijn afval moet plaatsen met behulp van verhoogde symbolen op de vloer, zodat de gebruiker hoeft nooit een commerciële prullenbak aan te raken op zoek naar braille of andere voelbare indicatorenof ga dicht genoeg bij de afvalverwerkingseenheid staan ​​om de borden te lezen. De stroomindicatoren gebruiken ook eenvoudige vormen die gemakkelijk onder de voeten of via een mobiliteitshulpmiddel kunnen worden gedetecteerd.

We hebben het eerste prototype op het hoofdkantoor van CNIB geïnstalleerd voor testen en feedback en hebben het aangepast om het toegankelijker en inclusiever te maken.

De vormen stonden oorspronkelijk in een hoek van 90 graden, maar hebben nu meer contouren. De omtrek is representatief voor de vorm nu. BIJ CNIB, het personeel van de Custodial ontdekte dat het meer afval van stortplaatsen afvoerde en dat het effectief was.

hillary-1-1

We hebben hard gewerkt om een ​​fabrikant te vinden. Ik was vastbesloten om het niet in het buitenland te laten maken en wilde duurzaamheid in alle aspecten van het bedrijf behouden. Ten slotte vonden we begin 2019 Uni-Spray Systems (een lokaal bedrijf in Cambridge, ON).

Daarna hebben we onze focus gelegd op het zoeken naar verschillende mogelijkheden om het product te implementeren. Maar toen sloeg de pandemie toe.

Sindsdien hebben we het bedrijf een andere draai gegeven en de producten uitgebreid tot inclusieve indicatoren voor sociale afstand die enige aantrekkingskracht hebben gekregen. Maar ik ben verheugd om terug te keren naar oplossingen voor duurzaamheid en recycling.

inclusief

CleanRiver was gastheer van het 3e Stil Design Lab.

“Van welke materialen is de WasteFinder gemaakt?”

Het is gemaakt van vinyl, dus het gaat extreem lang mee en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een protocol voor klanten om oude afvalzoekers te recyclen.

“Wat is in uw eigen woorden de missie van STIL?”

inclusief

CleanRiver, Laurier Students en CNIB Clients werken samen.

Een sociale onderneming om mensen met een handicap in staat te stellen en in staat te stellen hun afval op de juiste en effectieve manier op te sporen en te verwijderen.

Ik ben echt op zoek om onze impact en ons bereik te vergroten. We werken momenteel samen met de Ontario en federale overheden aan hun toegankelijkheidsstrategie. Ik zou graag zien dat de Waste Finder vergelijkbaar is met de verplichte toegankelijkheidsprotocollen op elk zebrapad. Het doel is dus dat alle commerciële recyclingbakken uiteindelijk worden uitgerust met het Waste Finder-systeem.

“Wat zijn de volgende stappen voor STIL en de WasteFinder?”

We hebben er al meer dan een dozijn in Ontario en willen onze impact en klantenbestand uitbreiden. Om dit te doen, zullen we ons team willen laten groeien en aanvullende financiering willen verwerven.

“Wat zijn uw kortetermijndoelen en langetermijndoelen?”

Oplossingen voor korte termijn recycling:

  • laat ons team groeien
  • bouwen aan ons merk en onze reputatie
  • deel ons verhaal

Recyclingoplossingen op lange termijn:

Uiteindelijk zou ik willen dat de WasteFinder deel uitmaakt van de toegankelijkheidswetgeving, zoals de Accessible Canada Act, de Accessibility for Ontarians with Disabilities Act, de Americans with Disabilities Act, enz.

“Wat komt er kijken bij een volledige uitrol van een inclusief recyclingprogramma voor bijvoorbeeld een campus? Communicatiestuk, gemeenschapsondersteuning? Enz.”

Een volledige uitrol van een inclusief recyclingprogramma op een campus zou eerst een evaluatie van de behoeften van die specifieke campus inhouden. We willen ervoor zorgen dat het product mensen met een handicap in staat stelt om hun afval weg te gooien, zodat alle individuen rentmeesters van het milieu kunnen zijn.

Nadat de behoeften zijn geïdentificeerd, kijken we samen naar het ontwikkelen van een implementatieplan. Dit omvat het bepalen van het aantal WasteFinders dat nodig is voor hun ruimte en het co-creëren van een voorlichtings- en bewustmakingscampagne.

We bieden ook een optioneel gemeenschapsambassadeursprogramma aan waarbij de klant een persoon uit het gebied aanneemt die belemmeringen ervaart voor traditionele vormen van werk (bijv. Een persoon met een handicap). Deze persoon zou fungeren als aanspreekpunt tussen de campus en STIL Solutions om eventuele vragen over het product te beantwoorden.

Ze zouden ook training krijgen over het uitvoeren van een afvalaudit, en zouden deze afvalaudit uitvoeren voorafgaand aan de installatie van de WasteFinder en 6 maanden na de installatie.. De klant zou het individu inhuren voor $ 600; $500 daarvan zal aan de gemeenschapsambassadeur worden verstrekt als toelage voor hun werk. De resterende $ 100 gaat naar STIL Solutions om een ​​deel van de kosten te dekken die gepaard gaan met het trainen van deze persoon.

“Hoe zou iemand met een visuele handicap idealiter weten waar hij de recycling- en afvalcontainers kan vinden?” (Is hier al een oplossing voor?)

24294414_1902693959759689_1022058464451116504_n

Ik zal in het voorjaar een blog publiceren via Blindengeleidehonden waarin dit wordt beschreven.

“Wat was het grootste obstakel bij de lancering van dit product/project?”

COVID-19 is zeker een grote belemmering geweest, maar een ander obstakel is het voorlichten van mensen over het product en de voordelen die het voor hun gemeenschap kan hebben. Dit komt omdat WasteFinder een nieuw product en concept is. De meeste mensen hebben er niet over nagedacht dat de meeste recyclingoplossingen ontoegankelijk zijn, dus we moeten onze klanten informeren over de noodzaak van dit type product.

“Wat zijn enkele uitdagingen die zich kunnen voordoen voor iedereen die geïnteresseerd is in het inclusiever maken van hun recyclingprogramma?”

Een belangrijke belemmering voor toegankelijke recyclingprogramma’s is dat de meeste mensen niet beseffen dat het huidige systeem ontoegankelijk is. Daarom draait veel van ons werk om voorlichting en bewustwording om ervoor te zorgen dat onze klant niet alleen de noodzaak begrijpt van een inclusief recyclingprogramma dat helpt om:

  • afval van stortplaatsen afvoeren
  • maak uw ruimte toegankelijker
  • recyclingprogramma’s implementeren

Maar het is ook moeilijk om ervoor te zorgen dat klanten vertrouwd zijn met alle aspecten van de implementatie.

Om deze angsten te verminderen, STIL-oplossingen biedt voorlichtings- en voorlichtingsmateriaal en training over het gebruik ervan indien nodig/gewenst.

CleanRiver is een trotse partner van STIL Solutions en de WasteFinder-oplossing. Als u meer wilt weten over hoe u uw recyclingprogramma inclusiever en toegankelijker kunt maken, neem dan vandaag nog contact op met een van onze duurzaamheidsexperts voor meer informatie.

______________________________________________________________________________

Op zoek naar meer tips voor recyclingprogramma’s? Bekijk ook deze andere blogs:

onderste banner

CleanRiver Recycling biedt een verscheidenheid aan innovatieve, flexibele en aanpasbare recyclingoplossingen. Begin vandaag nog met geld besparen met onze groene recyclingprogramma’s.

Als u aanvullende vragen heeft die niet in deze blogpost zijn beantwoord, kunt u ons bellen op 1-866-479-4038 of een e-mail sturen naar solutions@cleanriver.com

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart