3 Voorjaarsschoonmaak- en recyclingtips die uw leven gemakkelijker maken

De lente hangt in de lucht en het weer wordt eindelijk weer warmer. Het betekent ook dat er veel voorjaarsschoonmaak zal zijn! Bij CleanRiver Recycling Solutions moedigen we het vinden van duurzame manieren aan om uw afval te sorteren. Dat geldt ook voor het afval dat we produceren als het in het voorjaar tijd is om de boel op te ruimen. Hoewel dit een goed moment is om je woonruimtes op te ruimen, is het ook een goed moment om te doen wat we graag ‘lenterecycling’ noemen.

Voorjaarsrecycling is niet alleen van toepassing op afval dat u thuis in uw buitenbakken kunt doen. Het is ook van toepassing op kantoorrecycling en commerciële recyclingbakken. Zelfs als je een recyclingprogramma op zijn plaats, zijn er waarschijnlijk meer dan een paar items die u in de winter bent vergeten en die op de juiste manier kunnen worden gerecycled.

Met dat gezegd zijnde, laten we beginnen met het voorjaarsschoonmaakproces:

Gids voor het recyclen van de lente

Niet te verwarren met het recyclen van een binnenveringsmatras (hoewel je boxspringmatrassen kunt recyclen als je deze eenvoudige gids volgt), lenterecycling houdt in dat u een paar extra stappen toevoegt aan uw voorjaarsschoonmaakschema:

lente recycling opruiming

1. Opruimen: verzamel alle spullen in je huis die neemt te veel ruimte in beslag in je keuken, slaapkamer of waar dan ook. Ga kamer voor kamer als het moet, ruim die kasten op en sorteer de rommel in de garage … misschien zelfs je e-mailinbox leegmaken terwijl je toch bezig bent!

lente recycling organiseren

2. Organiseer: vermijd de drang om alles in een grote container te gooien (soms kan het verleidelijk zijn) en doe je best om al je spullen in verschillende stapels te scheiden. Ze kunnen op elke gewenste manier worden gesorteerd, zo sorteren we onze stapels:

  • Houden – gooi de spullen waarvan je nog niet klaar bent om afscheid te nemen in deze stapel (het kan van pas komen)
  • recyclen – metaal, karton, glas en al het andere dat je maar kunt bedenken dat kan worden gerecycled, moet op deze stapel. Gooi het gewoon in de prullenbak om tijd te besparen!
Voorjaarsrecycling

CleanRiver LeanStream

  • Doneer – deze zijn voor de items die je niet meer wilt, maar iemand anders wel zou waarderen. Oude kleding kun je beter doneren, zodat ze weer hergebruikt kunnen worden.
  • Verkopen – garageverkoop, ruilen en verkopen, en zelfs eBay is misschien een goede plek voor deze stapel spullen. Als je geld kunt verdienen met iets dat je anders zou hebben weggegooid, dan maak je je voorjaarsschoonmaakklus iets meer de moeite waard.
  • Hergebruik – nogmaals, we vermijden de “weggooi-mentaliteit” zo vaak mogelijk. De dingen die in deze stapel gaan, kunnen soms wat creativiteit vergen, maar als het niet kan worden gerecycled… kan het misschien op een andere manier worden hergebruikt?

voorjaarsschoonmaak en recycling

3. Reinig: zodra je al je spullen hebt gesorteerd, is het tijd om door te gaan met je regelmatig geplande voorjaarsschoonmaaktaken. Het enige verschil is dat je nu een beter idee hebt van wat je uit je huis haalt. Kijk tijdens het schoonmaken rond in uw huis en kantoor met de bedoeling manieren te vinden om recycling en afvalverwijdering gemakkelijker te maken. Recyclingoplossingen die u bedenkt, zoals het toevoegen van een plek om al die gebruikte toiletpapierrollen in de badkamer weg te gooien, kunnen later tijd besparen wanneer het weer voorjaarsschoonmaakseizoen is.

Dus daar heb je het, een groene recyclingbenadering van voorjaarsschoonmaak. Houd lokale gemeenschapsacties en recyclinginzamelingsevenementen in de gaten die proberen in te spelen op ieders behoefte om op te ruimen. Geniet dit jaar van het warme weer in een schonere, groenere omgeving!

______________________________________________________________________________

Op zoek naar meer recyclingtips? Bekijk deze andere blogs:

recyclingprogramma, situationele renders

CleanRiver Recycling biedt een verscheidenheid aan innovatieve, flexibele en aanpasbare recyclingoplossingen. Gebruik de productkiezer van CleanRiver om de juiste oplossing voor uw behoeften te bepalen.

Als u aanvullende vragen heeft die niet in deze blogpost zijn beantwoord, kunt u ons bellen op 1-866-479-4038 of een e-mail sturen naar solutions@cleanriver.com.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart