Is storingsmonteur jou op het lijf geschreven?

Iedereen heeft veel verschillende apparaten thuis staan en ook bij bedrijven zul je veel machines en apparaten vinden. Het nadeel van deze apparaten en machines is dat er altijd een kans is dat ze kapot gaan of in storing kunnen raken. Hier is de baan als storingsmonteur op gevonden. Maar wat houdt een baan als storingsmonteur nu precies in?

De taken van een storingsmonteur

Als storingsmonteur ben je verantwoordelijk voor het oplossen van storingen. Dit kan op 2 verschillende manier gedaan worden en is dan ook vaak een baan die gecombineerd wordt met de functie van onderhoud of service monteur. Als storingsmonteur kun je aan de slag gaan binnen een organisatie. Je bent in dat geval het aanspreekpunt van iedereen in de organisatie wanneer een machine of apparaat in storing raakt.

Je kunt ook vanuit een bedrijf of merk werken als storingsmonteur. Je bent dan verantwoordelijk voor de machines en apparaten die bij klanten staan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een koffiezetapparaat dat bij een klant op kantoor staat. Wanneer deze in storing raakt word je gebeld en moet je langsgaan en de storing oplossen.

Hoe wordt je storingsmonteur?

Om storingsmonteur te worden heb je sowieso een goed technisch inzicht hebben. Ook is een bijpassende opleiding belangrijk om te volgen. De opleidingen die je kunt volgen tot storingsmonteur zijn over het algemeen technische mbo-opleidingen. Kies hier voor de opleiding die het beste bij je past. Er zijn namelijk flink wat verschillende opleidingen tot monteur met elk hun andere specialiteit.

Zo is het voor storingsmonteur belangrijk dat je de goede specialisatie kiest. Er zit namelijk nogal een groot verschil tussen het repareren van een koffiezetapparaat of een grote industriële machine. Dit maakt het dan ook wel een beroep waar je veel uitdaging en afwisselingen in gaat kunnen vinden.

Meer dan alleen storingen oplossen

De baan als storingsmonteur bestaat in veel gevallen uit meer dan alleen storingen oplossen. Het kan zijn dat je wel alleen voor storingen op pad gestuurd wordt, maar veel bedrijven combineren deze functie. Als storingsmonteur heb je over het algemeen veel kennis over de machines en apparaten waar je mee werkt. Hiervoor zul je ook kunnen optreden als servicemonteur.

Wanneer je ergens heen gestuurd wordt omdat er een machine in storing is, is het zonde van de tijd en het bezoek als je alleen de storing oplost en een week erna weer langs moet om weer onderhoud te plegen. Het is in dat geval een groot voordeel als je eerst de storing op kan lossen en dan direct onderhoud kunt uitvoeren. Als je op deze manier de functie kunt combineren scheelt dit je veel tijd.

Dit brengt ook weer extra afwisseling in het werk met zich mee. Zo weet je zeker dat het een baan is waar je je niet snel bij zal gaan vervelen. Je moet ook snel kunnen schakelen, want wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met onderhoud en een melding van een storing krijgt, moet je hier meteen heen. Zo zal geen enkele dag hetzelfde zijn als storingsmonteur!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Iwt-Kdg
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart